tisdag 18 november 2008

Lyde och jakten efter dimensionernas nyckel del.2

Senare samma dag när Lyde var på väg hem från skolan. Stannade han utanför en antikaffär för att kolla på ett guldur som låg i skyltfönstret. Han kände på dörrhandtaget till affären och öppnade. En liten klocka plingade till ovanför dörren när han klev in.
Det var en liten, dammig och mörk affär. Han kollade runt och såg massor med gamla bord, stolar, byrålådor och porslin saker. Det var tyst. Det enda som hördes var tick-tack’andet från klockorna på väggen. Han märkte att han var ensam.
”Ursäkta mig”, halvt ropade Lyde.

Han väntade en stund men ingen svarade. Lyde började gå runt i antikaffären och kolla på saker. Han såg en stor takkrona av kristall. Bredvid på ett bord stod en porslin katt. Som bar kläder, en hatt och en käpp. Han vred på huvudet och såg en dörr. Dörren stod på glänt och han såg ljus sippra ut från rummet.
”Hallå, är någon där?”, sa han tyst och tittade in i rummet.
Och där! Där mitt i rummet fanns spegeln. Spegeln med dem guldiga drakarna. Han stod en lång stund och bara stirrade med öppen mun. Men han stängde snabbt munnen igen när han hörde golvet knarra bakom sig. Han blev så skrämd att han sprang in i rummet utan att tänka sig för.
Han såg sig själv i spegeln. Plötsligt började hans spegelbild rasa samman och allt annat som krossat glas. Snart var det lilla rummet borta och allt omkring han. Innan det mörknade för Lydes ögon så såg han en flickas gestalt.

fortsättning imorgon...

Inga kommentarer: